blank

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi

Anasayfa » Eğitim » Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi 21 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olan bireylerin katılabildiği, kursiyerlerin yaklaşık 3 hafta süren ve 11 farklı ders gördükleri Özel Güvenlik Eğitimi türüdür. Eğitim tamamlandıktan sonra Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde adaylar 100 soruluk silahsız bölüm, 25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutulmakta ve 5 adet mermi attıkları atış uygulaması ile sınavlarını tamamlamaktadır.

100 sorudan her bir sorunun puan değeri 1 olup en az 60 puan almak (60 soruyu doğru yanıtlamak) gerekir. Aynı şekilde 25 adet sorunun her birinin değeri 2 puan ve atış esnasındaki her isabetli vuruş adedinin değeri ise 10 puandır. Yapılan atış ile silah bilgisi soruları beraber değerlendirilmekte olup ortalamada en az 60 puan alan adaylarımız sınavda başarılı olur.

Özel güvenlik sınavında başarılı olan adaylarımıza Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Valilik onaylı Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası verilmektedir. Bu sertifika ve sonrasında alınmaya hak kazanılan Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartı kişinin bu alanda personel ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmesini sağlar.

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimlerimizdeki Genel Uygulamalar : Atışlarımız esnasında İlkyardım Uzmanı kurum doktorumuz atış yapacağımız poligonda tüm atış boyunca hazır beklerken, atış güvenliği ve kişi sağlığı ön planda tutulur.

Atışın gerçekleşeceği poligon ortamında 5 ayrı kulvarda, 5 ayrı atış uzmanımız görev alır. Atış eğitimlerimiz atış uzmanlarımızın kontrolünde 2 aşamada gerçekleşir.

  1. 1. Aşama : Teorik Silah Bilgisidir. Teorik bölümde atıcılık ve nişan almanın ayrıntıları incelenirken, silahın mekanik yapısı da ayrıntılı olarak incelenir.
  2. 2. Aşama : Uygulamalı Atış Eğitimidir. Silah farklılıklarından oluşabilecek aksaklıkları gidermeye yönelik 7,65 mm, kısa 9 mm ve uzun 9 mm çapında 3 ayrı türde Silah ile (Silahlarımız; CZ75 9mm, Sarsılmaz Kılınç 2000 9mm, Kırıkkale kısa 9mm, Browning 7,65mm ve Kırıkkale 7,65mm) atış yaptırılır.

Atışlar sonucunda daha mükemmel atış için ne yapılması gerektiği analiz edilip, bireysel olarak kişilere hataları ve dikkat etmeleri gereken noktalar tekrar belirtilir. Tüm bunlar sonucunda bireysel atış becerisi maksimize edilir.

İzmir Özel Güvenlik Kursu dendiğinde akla ilk gelen kurum olan SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak özel güvenlik olmak için bize ulaşan bireylere hızlı ön kayıt imkanı, taksit seçenekleri, eğitim ve sınav sürecinde başarı için gerekli doküman desteği başta olmak üzere her türlü kolaylığı sağlamaktayız.

Sizde Silahlı Özel Güvenlik Nasıl Olunur konusunda aklınızda bulunan soruların yanıtlarını almak, süreç hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okuyabilir veya 0232 489 4334 numarasını arayarak Hemen Bize Ulaşıp uzman personellerimiz ile görüşebilirsiniz.

Silahlı Özel Güvenlik Şartları

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi alarak Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası ve Kimlik Kartına sahip olmak, bu yetkinlik sonucu ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilebilmek isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar arasında;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • 21 yaşını doldurmuş olmak,
  • Adli sicil kaydının Silahlı Özel Güvenlik olmaya uygun olması,
  • Sağlık raporundan olumlu sonuç almak, (Silahlı Özel Güvenlik Olur Raporu)

gösterilebilir.

Silahlı Özel Güvenlik Kayıt İçin Gerekli Evraklar

Silahlı Özel Güvenlik olabilmek için alınması gereken eğitim ve girilecek sınav öncesi kayıt işlemlerinde ihtiyaç duyulan evraklar arasında;

  • 2 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  • 3 adet Biyometrik Fotoğraf,
  • 1 adet Diploma Fotokopisi veya Öğrenci Belgesi,
  • 1 adet İkametgah Belgesi, (E-Devletten alınan belgeler geçerlidir.)
  • Silahlı Özel Güvenlik Olur İbareli Sağlık Raporu,

belirtilebilir.

Bununla birlikte İzmir Özel Güvenlik Eğitimi konusunda 20 yılı aşkın süredir kursiyerlerine yardımcı olan kurumumuzun İzmir Çankaya’da bulunan merkezini kimliğiniz ile birlikte ziyaret etmeniz halinde ön kayıt işleminiz yapılarak size süreç hakkında detaylı bilgi verilecektir.

Silahlı Özel Güvenlik Nerelerde Çalışabilir

Günümüzde en popüler mesleklerden birisi haline gelen Özel Güvenlik Görevlileri ülkemizde birçok farklı alanda istihdam edilmektedir. Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olan kişilerin hem silahlı hem de silahsız olarak çalışabilmesi iş imkanlarını çok daha fazla artırmaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olan bireyler tüm özel güvenlik projelerinde çalışabilir. Bununla birlikte eğitim ve öğretim kurumlarında, sağlık tesislerinde, spor müsabakaları ve benzeri etkinliklerde silahı olmadan görev yapabilir.

Günümüzde Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışılabilecek yerler arasında;

  • Site ve Konutlar,
  • Hastaneler,
  • Eğitim Kurumları,
  • Havaalanları,
  • Üniversiteler,
  • Üretim Tesisleri,
  • Kamu Kurumları,
  • Fabrikalar,
  • Oteller,
  • Özel Şirketler,
  • Organize Sanayi Bölgeleri,
  • Alışveriş Merkezleri,
  • Konserler ve Etkinlikler,

belirtilebilir.

Yukarıda bir kısmını belirttiğimiz alanlarda Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi veya Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışacak personel ihtiyacı duyulmaktadır. Özel Güvenlik Eğitimini almış ve sınavını başarıyla tamamlayarak sertifika sahibi olmuş bireyler bu gibi pek çok alanda çalışma imkanına sahip olmaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Sınav Soruları

SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak kursiyerlerimize çıkabilecek ve çıkmış sınav soruları sunma konusunda ülkemizdeki en kapsamlı havuza sahip olduğumuzu belirtebiliriz. Sadece bizden eğitim alan kişiler değil Özel Güvenlik Olmak isteyen her birey web sitemizden online olarak yayınladığımız ve bir düzen içerisinde derlediğimiz sayfamızı ziyaret ederek geçtiğimiz yılların sorularına kolaylıkla ulaşabilir.

Silahlı Özel Güvenlik Sınav Sonucu Sorgulama

Silahlı Özel Güvenlik Sınav Sonuçları

Silahlı Özel Güvenlik Sınavına girdikten sonra sınav sonuçları ile ilgili tüm detayları Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sayfasından öğrenebilirsiniz. Yukarıdaki görselde ekran görüntüsünü paylaştığımız bu sayfaya;

  • TC Kimlik Numaranızı,
  • Girdiğiniz Sınavın Adını,
  • Güvenlik Kodunu,

girmeniz halinde sınav sonucunuz ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Silahlı Özel Güvenlik Puan Hesaplama

Silahsız Özel Güvenlik olmak için 120 saatlik eğitimi tamamlayan bireyleri 100 soruluk silahsız bölüm / 25 soruluk silahlı bölümden oluşan 125 soruluk test usulü sınav ve 5 adet mermi attıkları atış uygulaması şeklinde planlanmış bir sınav beklemektedir.

Toplam 125 adet test sorusu ve 5 adet atış üzerinden yapılan bu değerlendirme sınavının puanlaması;

  • Silahsız eğitimle ilgili 100 soru = Her biri 1’er puandan toplam 100 puan,
  • Silahlı eğitimle ilgili 25 soru = Her biri 2’şer puandan toplam 50 puan,
  • 5 adet atış yapılan uygulama = Her biri 10’ar puandan toplam 50 puan,

şeklinde olmaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi sonrası yapılan Silahlı Özel Güvenlik Sınavında toplam 200 puan üzerinden değerlendirme yapıldığı için adayın aldığı puan 2 ye bölünerek sınav sonucu elde edilir. Bu sonucun 60 puan ve üzeri olması kişinin Silahlı Özel Güvenlik olarak çalışabilmesi için gerekli sertifika ve kimlik kartını alması için yeterli olmaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Puan Hesaplama sürecinin daha sağlıklı anlaşılması için örnek bir aday üzerinden sınav sonucu inceleyelim. Örneğimizdeki adayımız;

  • Silahsız eğitimle ilgili 100 sorudan 70 soruyu doğru yanıtlayarak 70 puan,
  • Silahlı eğitimle ilgili 25 sorudan 15 soruyu doğru yanıtlayarak 30 puan,
  • Atış uygulamasında 5 atıştan 3’ünde isabet sağlayarak 30 puan,

toplamda 70+30+30=130 ve 130/2=65 puan alarak Silahlı Özel Güvenlik olarak çalışmaya hak kazanmıştır. Bu konuda aklınızdaki soru işaretlerini kursumuzdaki uzman eğitmenlerimize ve personellerimize danışarak giderebilirsiniz.

Silahlı Özel Güvenlik Sağlık Raporu

Silahlı Özel Güvenlik olmak isteyen kişilerden kayıt esnasında üzerinde “Silahlı Özel Güvenlik Olur” ibaresi bulunan, kişinin fiziksel ve psikolojik anlamda sağlıklı olduğunu ifade eden bir rapor talep edilmektedir. Bu raporun devlet hastanesinden alınması gerekmektedir.

Kursiyerlerimizin bizlere en sık ilettiği durumlardan birisi olan Silahlı Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nereden Alınır sorusunun yanıtını;

  • Üzerinde KBB, Ortopedi, Nöroloji, Psikiyatri ve Göz doktorlarının kaşesi, baş hekim onayı ve rapor üzerinde mutlaka “Silahlı Özel Güvenlik Olur” ibaresi yer alan sağlık raporu devlet hastanesinden alınmalıdır.

şeklinde verebiliriz.

Silahlı Özel Güvenlik Soruşturması Ne Kadar Sürer

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimini tamamlayan ve sonrasında girdiği sınavı başarıyla geçen bireyler Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartı sahibi olmadan ve çalışmaya başlamadan önce resmi kurumlar tarafından gerçekleştirilen güvenlik soruşturmasından geçerler. Soruşturma süresi tam olarak ifade edilemese dahi genellikle 1 ila 3 ay içinde tamamlanmaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Sınavı Ne Zaman

Silahlı Özel Güvenlik olmak isteyen bireyler eğitimlerini tamamladıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından belirlenen özel güvenlik sınav takvimi doğrultusunda sınava tabi tutulurlar.

Silahlı Özel Güvenlik olmak isteyen kişiler için resmi makamlar tarafından düzenlenen bu sınav 1 yıl içerisinde 6 kez yapılmaktadır. Sınav yerleri personellerimiz tarafından bildirilen kursiyerler sınavda başarılı olmaları halinde Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası almaya hak kazanmaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri

Silahlı Özel Güvenlik olarak çalışabilmek için kursumuza ulaşan kişilerden en sık aldığımız sorulardan birisi Özel Güvenlik Eğitim Fiyatları ne kadar olmaktadır. SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak kurs ücretlerini şeffaf şekilde paylaşan tek kurum olduğumuzu belirtmek isteriz.

İzmir’de uzun yıllardır Özel Güvenlik Eğitimleri vermekte olan kurumumuz kursiyerlerine “En Uygun Fiyat Garantisi” sunmaktadır. Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri 2024 yılı güncel bilgilerini;

  • Kurs Ücreti : 12.000 TL
  • Poligon, Mermi, Silah Ücreti : Kurs ücretine dahildir.
  • Sertifika Ücreti : Kurs ücretine dahildir.
  • Evrak Dosya Hazırlama : Kurs ücretine dahildir.
  • Eğitimlerde Yapılan Testler : Kurs ücretine dahildir.
  • Sınavlarda Başarısız Olunursa Tekrar Dersleri : Kurs ücretine dahildir.

şeklinde belirtebiliriz.

Not : Yukarıda detaylı olarak belirttiğimiz gibi SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak Özel Güvenlik olmak isteyen bireylerden Özel Güvenlik Eğitim Ücreti dışında talep ettiğimiz herhangi bir bedel bulunmamaktadır. Kurs ücreti olarak belirlenen tutar içerisine Eğitim Sürecinde İhtiyaç Duyacağınız Her Şey Dahildir

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi Kaç Saat

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi 120 saat süren ve 11 temel konu başlığı ile anlatılan bir içeriğe sahiptir. Eğitim kapsamında kursiyerlere uygulamalı atış eğitimi de verilmektedir. Bu eğitimi tamamladıktan sonra sınava girerek başarı sağlayan bireyler Silahlı Özel Güvenlik olarak çalışma imkanına sahip olurlar.

Silahlı Özel Güvenlik Dersleri

SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak İzmir’de bulunan merkezimizde 5188 Sayılı kanun ve uygulama yönetmeliğinin istediği niteliklere sahip, konusunda uzman personellerden oluşan eğitim kadromuz Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi kapsamında anlatılması gereken tüm bilgileri kursiyerlerimize büyük bir titizlikle aktarmaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Ders İçeriği ve konuların anlatıldığı süreleri;

  • Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları (20 Saat)
  • Güvenlik Tedbirleri (20 Saat)
  • Etkili İletişim (12 Saat)
  • Kalabalık Yönetimi (10 Saat)
  • Temel İlk Yardım (10 Saat)
  • Kişi Koruma (9 Saat)
  • Yangın Güvenliği ve Tabii Felaketlerde Müdahale Tarzı (8 Saat)
  • Güvenlik Sistemleri ve Cihazları (5 Saat)
  • Genel Kollukla İlişkiler (4 Saat)
  • Uyuşturucu Madde Bilgileri (2 Saat)
  • Silah Bilgisi ve Atış Eğitimi (20 Saat)

şeklinde belirtebiliriz.

Silahlı Özel Güvenlik olmak için öncelikle yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumlarından yaklaşık 2 ila 3 hafta süren eğitim alınır. Eğitimini mevzuata uygun şekilde tamamlayan kişiler, özel güvenlik denetleme başkanlığı tarafından açıklanmış olan sınav takvimine uygun olarak sınava girerler. Sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar.

Sınav tarihinden yaklaşık 2 hafta sonra açıklanan sınav sonuçlarının ardından özel güvenlik eğitim kurumu tarafından hazırlanan sertifika bağlı bulunan İl’in Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne teslim edilir. İlgili Müdürlük tarafından onaylanan sertifika eğitim kurumunca eğitim almış kişilere teslim edilir.

Sertifikasını alan özel güvenlik görevlisi adayı sertifikasına ek olarak istenen diğer evrakları ile özel güvenlik kimlik kartı almak için özel güvenlik şube müdürlüğüne başvuruda bulunur. Özel Güvenlik Şube müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma neticesinde alt kısımda belirtilmiş olan kriterlere sahip kişilere özel güvenlik kimlik kartı verilir.

Özel güvenlik kimlik kartı almış birey resmi olarak özel güvenlik görevlisi olmuş olmakla beraber Türkiye'nin herhangi bir ilinde mevzuata uygun şekilde görev alabilir.
Resmi kurumlar tarafından teorik ve uygulamalı olacak şekilde gerçekleştirilen Silahlı Özel Güvenlik Sınavında en az 60 puan almak gerekir.
Silahlı Özel Güvenlik Sınavı 100 soru Silahsız Eğitim, 25 Soru Silahlı Eğitim ve 5 atış uygulaması olmak üzere teorik (test usulü) ve uygulamalı olarak gerçekleştirilir.

Silahlı Özel Güvenlik olmak isteyen bireyler 100 adet Silahsız Eğitim sorusundan en az 60 doğru yapmalı, 5 adet atıştan en az 3 tanesini isabet ettirmeli ve sınav ortalama puanını en az 60 olacak seviyede tutumalıdır.
Silahlı Özel Güvenlik Sınavı kapsamında gerçekleştirilen atış uygulaması 7 metreden 5 atış olacak şekilde yapılır. Silahlı Özel Güvenlik adayının bu 5 atışın en az 3 tanesini isabet ettirmesi beklenir. Hedefte olan her atış 10 puan olmak üzere toplamda 50 puan üzerinden hesaplanmaktadır.
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi sırasında sınava hazırlık için kullanılan silahlar SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak tarafımızdan temin edilmektedir.
Silahlı Özel Güvenlik olmak için kişinin 21 yaşını doldurması ve 22 yaşından 1 gün de olsa alması gerekmektedir.
Evet... 5188 sayılı Özel güvenlik kanunu ve kanunun yürütülmesine için yönetmelik kapsamında mevzuat gereği derse devamlılık zorunlu arz etmektedir. Mazeretsiz %10 mazeretlide %30 devamsızlık hakkınız olsa da bu haklarınız her ders için ayrı değerlendirilmektedir.

Gerek mevzuat gereği devamsızlıktan kalmamanız gerekse sınavda başarılı olabilmeniz için derse devam etmeniz gerekmekte olup “Derse devam etmeseniz de olur, biz sizi idare ederiz” gibi yaklaşımda bulunan kurumlardan uzak durmanızı ciddi mağduriyet yaşamamanız adına önemle belirtmek isteriz.
Silahlı Özel Güvenlik olmak için gereken Sağlık Raporunun Devlet hastanelerinden alınması gerekmektedir. Alo 182 Hastane Randevu Sistemini kullanarak Devlet hastanesinden telefon ile veya internet üzerinden randevu alınabilmektedir.

Heyet Raporu / Sağlık Raporu veren her devlet hastanesinin raporu kabul edilmekte olup özel veya üniversite hastanelerinden alınan heyet sağlık raporları kabul edilmemektedir.
Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsa bile Devletin Şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suistimal, sahtecilik, hileli iflas ve bunun gibi yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymiş kişiler Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olamaz.
Hayır... Askerlik hizmetini tamamlamış olma şartı yoktur. Askerlik yapmamış olsanız bile Silahlı Özel Güvenlik kursuna katılıp sertifika ve Silahlı Özel Güvenlik kimlik kartı alabilirsiniz.
Evet... Körlük veya gece körlüğü olmamak şartı ile renk körü olanlar Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olabilirler.
Hayır... Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi almak konusunda herhangi bir engel yaratmamaktadır. Ancak işe alım yapan firmaların bu konuda tercih ve kurum içi standartları olabilmektedir.
Silahlı Özel Güvenlik Sınavı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nca düzenlen ve Özel Güvenlik Şube Müdürlükleri tarafından organize edilen bir sınavdır. Bu sınav Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyenlerin katıldığı resmi bir sınavdır.
Özel güvenlik sınavına giriş yapabilmek için öncelikle gerekli evraklarınızı hazırlayarak Özel Güvenlik Eğitimi veren kurumumuza kayıt olmanız gerekmektedir.

Sabah ve akşam gruplarımızdan sizin için uygun olan eğitim grubumuza katılarak eğitimlerinizi tamamlamanızın ardından sınav takvimine uygun ilk sınava katılım sağlayabilirsiniz.
Özel güvenlik eğitimini tamamlayan kişilere toplamda 4 sınav hakkı tanınmaktadır. Eğitim alındıktan sonra gerçekleşen 4 sınavda da başarısız olunması ya da katılım sağlanmaması durumunda sınav hakkı dolmaktadır. Dört sınav hakkı dolmuş olan kişilerin tekrar sınava katılabilmesi için yeniden temel eğitim alması gerekmekte olup tekrar eğitim alan kişilere dört sınav hakkı daha tanınmaktadır.
Eğitimin tamamlanmasının ardından adaylarımız Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk silahsız bölüm, 25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutulmakta ve 5 adet mermi attıkları uygulamalı atış sınavı ile sınavlarını tamamlamaktadır.
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi alan adayların süresi ise 120 dk. + 30 dk. olmak üzere 150 dakikadır. Özel güvenlik sınavında sorulan soruların cevapları optik kağıda işaretlenir. Ayrıca yanlış yanıtlar doğru cevapları götürmez.
Silahlı Özel Güvenlik sınavına katılan bireylerin silahsız sınavın puanı ile silahlı sınavın puanının ortalaması alınır. Silahlı sınavın puanı da yine kendi içerisinde 25 silah sorusu ve 5 adet uygulamalı atış sınavı olarak ayrıca hesaplanır.

Silahlı sınavda; silahsız bölümün sınavından 50 puanın altında almamak kaydıyla, toplam ortalamanın 60 ve üzerinde olması durumunda sınavda başarılı olma imkanı bulunmaktadır.

Örnek: 100 soruluk Silahsız bölümden 50 soruya doğru yanıt vermiş bir kişi,
25 Silah sorusunun 20 sine doğru yanıt verip 40 puan alıp, Silah atış sınavında da 5 atıştan 3 ünü hedefe isabet ettirerek 30 puan alır ise; bu durumda Silahsız puanı 50, Silahlı bölüm puanı ise 40+30=70 olacak ve 50+70 puanın ortalaması da 60 puan olacağı için sınavda başarılı olmuş olacaktır.
Bu konudaki en önemli unsur konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen eğitimlerimize eksiksiz katılım sağlamanızdır. Ek olarak kurumumuz tarafından ücretsiz verilen eğitim kitabımızı tekrar ederek ve aşağıda linki bulunan, online sınavları yayınladığımız internet sayfalarımızda geçmiş dönem sınav sorularını online şekilde çözerek sınav başarınızı artırabilirsiniz.

Direkt Link : https://www.ozelguvenlikizmir.com/sinav-sorulari/
Özel güvenlik eğitimi almak için istediğiniz ilde yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumuna başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak ÖGG kimlik müracaatı sadece nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğunuz ilde yapılabilmektedir.
5188 Sayılı kanun ve kanunun yürütülmesine ilişkin yönetmelik doğrultusunda çıkarılmış birleştirilmiş genelgeye istinaden Eğitim kurumlarının iş garantisi vermesi yasaklanmıştır.
Hayır... Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı olmadan Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak mümkün değildir. Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası almanızın ardından bağlı bulunan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne başvurarak Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartının çıkarılmış olması gerekmektedir.
Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartı alabilmek için öncelikle yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumlarından yaklaşık 2 ila 3 hafta süren eğitim alınması gerekmektedir. Eğitimini mevzuata uygun şekilde tamamlayan kişiler özel güvenlik denetleme başkanlığı tarafından belirlenen sınav takvimine uygun olarak sınava girerler. Sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar.

Sertifikasını alan Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi adayı sertifikasına ek olarak istenen diğer evrakları ile Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartı almak için bağlı bulunan ilin Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunur. Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma neticesinde Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartı çıkartılır.
İkamet edilen ilin emniyet müdürlüğü web sayfası üzerinden randevu alınmaktadır. Örnek olarak İzmir için linki tıklayabilirsiniz;

Detaylı Bilgi İçin; https://onlineislemler.egm.gov.tr/izmir/Sayfalar/ozelguvenlikrandevu.aspx
Evet... Silahlı yaka kartına sahip olan özel güvenlik görevlisi hem silahlı projelerde hem de silahsız projelerde çalışabilir.
Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi görev alanı içerisinde silah taşımayla yetkilendirilmiş olup görev alanı dışına görev silahını çıkartması gerektiği durumlarda ayrıca “silah yol izin belgesi” alması gerekmektedir. Silah yol izin belgeside görev alınan kurum tarafından verilmiş olan silahın, bir konumdan diğer bir konuma taşınması gerektiğinde bağlı bulunan İl’in Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü tarafından verilebilen bir belgedir. Belirlenen görev alanı dışında ve silah yol izin belgesi alınan güzergah dışında özel güvenlik görevlisinin görev silahını yanında bulundurmaz veya taşıyamaz.

Silah Taşıma ruhsatı alabilmek ise 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında belirlenmiş olan şartlara haiz olmak ve bu doğrultuda Valilik makamından şahsen izin alınması gerekmektedir.

Detaylı Bilgi İçin; http://www.izmir.pol.tr/silah-ruhsat-islemleri
Görev alanında muhafaza edilen ateşli silahlar, özel güvenlik görevlilerine her sayfası yöneticiler tarafından onaylı Devir Teslim ve Rapor Defterine imza karşılığı devir teslim edilir.
Karakol, Polis Merkezi ya da Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunularak özel güvenlik kimlik kartınızın kaybolduğuna dair “Kayıp Eşya Tutanağı” tutturulması ve resmi belgenin bir örneği ve kimlik kartı ücreti dekontu ile i̇kamet edilen ile özel güvenlik Şube müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekmektedir.

DİĞER EĞİTİMLERİMİZ

E-Bülten