Özel Güvenlik Sağlık Raporu

Anasayfa » Genel » Özel Güvenlik Sağlık Raporu

Özel Güvenlik Sağlık Raporu günümüzde en popüler ve iş alanı en geniş meslek haline gelen Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyen kişilerin almak zorunda olduğu sağlık raporudur. Bu yazımızda Özel Güvenlik Kursu kayıt sürecinde bireylerin ihtiyaç duyduğu Özel Güvenlik Sağlık Raporu ile ilgili tüm detaylara değinmeye çalışacağız.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu üzerinde kişinin olmak istediği Güvenlik Görevlisi çeşidine göre “Silahlı / Silahsız Özel Güvenlik Olur” ibaresi bulunan, bireyin fiziksel ve psikolojik anlamda sağlıklı olduğunu ifade eden belgedir. Bu raporu alamayan kişilerin Özel Güvenlik Görevlisi olma şansı maalesef yoktur.

Özel Güvenlik olmak için Sağlık Raporu alması gereken kişiler ilk olarak yaşadıkları şehirde devlet hastanelerindeki sağlık kurullarına başvuru yapmalıdır. Değişen yönetmelik ile sağlık raporunun özel hastanelerden alınamayacağına karar verilmiştir. Alo 182’yi arayarak ilinizde bulunan devlet hastanelerinden Özel Güvenlik Sağlık Raporu Randevusu alabilirsiniz.

SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak İzmir Çankaya’da bulunan merkezime Özel Güvenlik Görevlisi olmak için Özel Güvenlik Eğitim kaydı yaptırmaya gelen kişilere Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nasıl Alınır, Ücreti Ne Kadar, Veren Hastaneler Hangileridir gibi konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyen bireyler devlet hastanesindeki sağlık kurullarında KBB, Ortopedi, Nöroloji, Psikiyatri ve Göz Doktorları tarafından muayene edilerek belirli kriterleri sağladıktan sonra üzerinde tüm bu doktorlar ve baş hekimin kaşesi & onayı olan “Silahlı / Silahsız Özel Güvenlik Olur” ibareli raporu almak zorundadır.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu alma sürecinde kişilerin hangi bölümlerde muayene edildiği ve ne gibi durumların kontrol edildiğini;

  • KBB (Kulak, Burun, Boğaz) : Kişinin Özel Güvenlik Görevlisi olmasına engel teşkil edecek derecede işitme kaybının bulunmaması,
  • Ortopedi : Bireyin kas veya iskelet sisteminde ileri derecede hareket engeli gibi rahatsızlıklar bulunmaması,
  • Nöroloji : Kişinin ÖGG olarak yerine getirmesi gereken görevlere engel teşkil edebilecek nörolojik yönden herhangi bir rahatsızlığının görülmemesi,
  • Psikiyatri : Bireyde psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu tespit edilmemesi, ayrıca alkol ve uyuşturucu bağımlılığı bulunmaması,
  • Göz : Kişide gece körlüğü veya körlük gibi problemler olmaması,

şeklinde özetleyebiliriz.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu hastanelerin sağlık kurulunun toplanma gününe göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 3 ila 4 gün içerisinde çıkmaktadır. Bazı hastanelerde takvimin uygun olması halinde 2 gün içerisinde bu rapor çıkabilmektedir. Alınan bu raporun geçerlilik süresi 1 yıldır. (12 Ay) Bu süre içerisinde kullanılmalıdır.

Kursiyerlerimizin bize en fazla ilettiği sorulardan birisi de Özel Güvenlik Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar şeklinde olmaktadır. Bu konuya net bir cevap vermek mümkün değildir. Rapor için talep edilen ücret hastaneden hastaneye farklılık göstermekle birlikte 2024 fiyatı 1.400 TL ila 1.600 TL arasında olmaktadır.

İzmir de Özel Güvenlik Eğitimi dendiğinde akla ilk gelen kurum olan SARIZEYBEK Güvenlik Kursu kendisine Özel Güvenlik Görevlisi olmak için ulaşan bireylere hızlı ön kayıt seçenekleri, taksit imkanları, eğitim ve sınav sürecinde başarı için gerekli doküman desteği başta olmak üzere her türlü kolaylığı sağlamaktadır.

Sizde Özel Güvenlik Sağlık Raporu ile ilgili aklınıza takılan soruların yanıtlarını almak, süreç hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okuyabilir veya 0232 489 43 34 numarasını arayarak Hemen Bize Ulaşıp uzman personellerimiz ile görüşebilirsiniz.

Güvenlik Sağlık Raporu Nasıl Alınır

Özel Güvenlik Sağlık Raporu hayatına Özel Güvenlik Görevlisi olarak devam etmek isteyen her bireyin alması gereken, müspet sonuç alındığında üzerinde “Silahlı / Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olmasında Sakınca Yoktur” şeklinde bir ibare bulunan belgedir.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınabilir. Bu raporu almak isteyen kişiler ALO 182‘yi arayarak veya MHRS üzerinden kayıt oluşturarak yaşadığı ildeki devlet hastanesinden randevu alır.

Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne uygun şekilde gerekli tüm bölümlerde muayene edilen ve Özel Güvenlik Görevlisi olmasına engel herhangi bir durum bulunmayan kişiler olumlu sonuçlanan raporu alarak Özel Güvenlik Kursu kayıt işlemlerini tamamlayabilir.

Özel Güvenlik İçin Sağlık Raporu Hangi Bölümden Alınır

Özel Güvenlik Görevlisi olmak için kursa Özel Güvenlik Eğitimi kaydı yaptıracak bireylerden istenilen belgelerden birisi Özel Güvenlik Sağlık Raporudur. Özel Güvenlik için Sağlık Raporu almak isteyen kişilerin hastanede muayene olması gereken bölümler arasında;

  • KBB (Kulak, Burun, Boğaz)
  • Ortopedi ve Travmatoloji
  • Dahiliye
  • Nöroloji
  • Psikiyatri
  • Göz Hastalıkları

gösterilebilir.

Yukarıda belirttiğimiz tüm bölümlerde gerekli muayeneler yapıldıktan sonra müspet sonuç elde edilmesi sonucu Özel Güvenlik Sağlık Raporu tüm bölüm doktorları ve baş hekim eliyle imzalanarak Özel Güvenlik Görevlisi adaylarına teslim edilir.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu İçin Gerekli Evraklar

Özel Güvenlik Sağlık Raporu almak isteyen bireyler ALO 182’yi arayıp kendileri için en uygun tam teşekküllü devlet hastanesinden randevu alırlar. Kişiler randevu günü yanlarında belirli evrakları götürmeleri halinde süreç çok hızlı ilerleyebilir.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu için gerekli evraklar arasında;

  • 1 adet Biyometrik Fotoğraf,
  • 1 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  • 1 adet Dilekçe Örneği,

gösterilebilir.

Özel Güvenlik Sağlık Raporunda Nelere Bakılıyor

Özel Güvenlik Sağlık Raporu ÖGG olmak isteyen bireylerin bu görevi yerine getirebilecek fiziki ve ruhsal yetkinliğe sahip olup olmadığının tespit edildiği bir belgedir. Yalnız devlet hastanesi tarafından verilen raporların kabul edildiği bu süreçte Özel Güvenlik adayları detaylı şekilde muayene edilirler.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu alınırken muayene için gidilen bölümler ve yapılan kontroller;

  • KBB (Kulak, Burun, Boğaz) : Kişinin Özel Güvenlik Görevlisi olmasına engel teşkil edecek derecede işitme kaybının bulunmaması,
  • Ortopedi : Bireyin kas veya iskelet sisteminde ileri derecede hareket engeli gibi rahatsızlıklar bulunmaması,
  • Nöroloji : Kişinin ÖGG olarak yerine getirmesi gereken görevlere engel teşkil edebilecek nörolojik yönden herhangi bir rahatsızlığının görülmemesi,
  • Psikiyatri : Bireyde psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu tespit edilmemesi, ayrıca alkol ve uyuşturucu bağımlılığı bulunmaması,
  • Göz : Kişide gece körlüğü veya körlük gibi problemler olmaması,

olarak belirtilebilir.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu Veren Hastaneler

Özel Güvenlik Sağlık Raporu sadece tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınabilir. Geçmiş yıllarda özel hastanelerden de alınabilen bu rapor Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde yapılan son düzenleme ile sadece tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan Özel Güvenlik Sağlık Raporları geçerli sayılır şeklinde belirlenmiştir.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu Yönetmeliği

Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği olarak da belirtilen Yönetmelik Özel Güvenlik olmak isteyen bireylerin almaları gereken sağlık raporu bilgileri dahil olmak üzere pek çok konuda bilgi vermektedir. Bu yönetmeliği inceleyerek Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyen kişiler nasıl bir fiziksel ve ruhsal yapıya sahip olmaları gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirler.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu Örneği

Özel Güvenlik Eğitimine katılmak isteyen her birey Özel Güvenlik Sağlık Raporu almak zorundadır. Bu rapor kişilerin Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışma yeterliliğine sahip olduğunu kanıtlar. Bu raporu alamayan bireylerin Özel Güvenlik Kursu kayıtları yapılmaz.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu veya Özel Güvenlik Sağlık Raporu Dilekçesi Örneği almak, İzmir de Özel Güvenlik Kursu kaydı yaptırarak Özel Güvenlik Eğitimi alıp Özel Güvenlik Kimlik Kartı sahibi olmak için İletişim kanallarımızı kullanarak Bize Ulaşabilirsiniz

Özel Güvenlik Sağlık Raporu Kaç Günde Çıkar

Özel Güvenlik Sağlık Raporunun sonucu muayene sürecinin gerçekleştiği devlet hastanesinin ve sağlık kurulunun çalışma takvimine bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 3 ila 4 gün içerisinde çıkmaktadır. Hatta bazı durumlarda hastanede yoğunluğun az olması halinde 1 ila 2 gün içerisinde dahi Özel Güvenlik Sağlık Raporu alınabilir.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu Geçerlilik Süresi

Özel Güvenlik Sağlık Raporu alındığı tarihten itibaren 12 Ay (1 Yıl) geçerlidir. Bu süre içerisinde kayıt veya farklı bir işlem için kullanılmaması halinde geçerliliğini yitirir. Özel Güvenlik Görevlisi olmaya karar veren bireyler kursumuza ulaşarak kayıt süreci içerisinde bu raporu temin ederek doğru zamanda belge sahibi olma şansına sahip olur.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu Ücreti

Özel Güvenlik Sağlık Raporu Ücreti geçen yıllara ve raporun alınacağı hastaneye göre farklılık göstermektedir. Özel Güvenlik Sağlık Raporu Fiyatı 2024 yılında değişkenlik göstermekle birlikte 1.400 TL ila 1.600 TL arasında ücretlerle alınabilmektedir. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi raporu alacağınız hastanelerden edinebilirsiniz.

Güvenlik Kursu İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır

Güvenlik Kursuna kayıt yaptırmak isteyen her birey üzerinde “Silahlı / Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olmasında Sakınca Yoktur” şeklinde bir ibare bulunan, devlet hastanesinden alınmış ve ilgili tüm doktorlar tarafından imzalanmış Özel Güvenlik Sağlık Raporunu kurs yetkilisine sunmak zorundadır.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınabilir. Bu raporu almak isteyen kişiler ALO 182‘yi arayarak veya MHRS üzerinden kayıt oluşturarak yaşadığı ildeki devlet hastanesinden randevu alır.

Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne uygun şekilde gerekli tüm bölümlerde muayene edilen ve Özel Güvenlik Görevlisi olmasına engel herhangi bir durum bulunmayan kişiler olumlu sonuçlanan raporu alarak Özel Güvenlik Kursu kayıt işlemlerini tamamlayabilir.

SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak İzmir Çankaya’daki merkezimizde 20 yılı aşkın süredir Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyen bireylere eğitim sürecinden başlayarak istihdam süreci sonuna kadar elimizden gelen tüm desteği vermekteyiz. Sizde İletişim kanallarımızı kullanıp Hemen Bize Ulaşarak Özel Güvenlik Olma hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını uzman ekip arkadaşlarımızdan alabilirsiniz.

Özel Güvenlik Sağlık Raporu için devlet hastanelerinden heyet raporu (sağlık kurulu) raporu alınması gerekir. Özel Güvenlik Sağlık Raporu (Heyet Raporu) olarak ifade edilen bu süreçte kişi KBB, Ortopedi, Nöroloji, Dahiliye, Psikiyatri, Göz Hastalıkları gibi bölümlerde muayene edilerek Özel Güvenlik Görevlisi olmaya uygun olup olmadığı tespit edilir.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu 6 ay geçerlidir.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınır. Bu rapor özel hastanelerden alınamaz, özel hastaneden rapor alıp getiren kişilerin belgesi geçerli sayılmaz.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu Fiyatları 2024 yılında 1.400 TL ila 1.600 TL arasında değişmektedir.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu ortalama 3 ila 4 gün içerisinde çıkmaktadır.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu 6 ay geçerlidir.
Hayır… Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi kaydı için sağlık raporu gerekli değildir.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu için ALO 182’yi arayarak randevu alabilirsiniz.

E-Bülten

Sarızeybek Eğitim Grubu bültenlerine ücretsiz abone olabilirsiniz!