Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi

Anasayfa » Eğitim » Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi 18 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim (ortaokul) mezunu olan bireylerin katılabildiği, kursiyerlerin 2 hafta süren ve 10 farklı ders gördükleri Özel Güvenlik Eğitimi türüdür.

Eğitim tamamlandıktan sonra Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde 100 soruluk test usulü Özel Güvenlik Sınavı yapılmaktadır. Her bir sorunun 1 puan değerinde olduğu bu sınav sonucunda en az 60 puan alan (60 soruyu doğru yanıtlayan) adaylar başarılı sayılır.

Özel güvenlik sınavında başarılı olan bireyler Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Valilik onaylı Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası sahibi olurlar. Bu sertifika ve sonrasında verilen Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı kişinin bu alanda personel ihtiyacı olan kuruluşlarda istihdam edilmesini sağlar.

İzmir Özel Güvenlik Kursu dendiğinde akla ilk gelen kurum olan SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak özel güvenlik olmak için bize ulaşan bireylere hızlı ön kayıt imkanı, taksit seçenekleri, eğitim ve sınav sürecinde başarı için gerekli doküman desteği başta olmak üzere her türlü kolaylığı sağlamaktayız.

Sizde Silahsız Özel Güvenlik Nasıl Olunur konusunda aklınızda bulunan soruların yanıtlarını almak, süreç hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okuyabilir veya 0232 489 4334 numarasını arayarak Hemen Bize Ulaşıp uzman personellerimiz ile görüşebilirsiniz.

Silahsız Özel Güvenlik Şartları

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi alarak Silahsız Özel Güvenlik Sertifikasına ve Kimlik Kartına sahip olmak, bu yetkinlik sonucu ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilebilmek isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar arasında;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az 8 yıllık ilköğretim (ortaokul) mezunu olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Adli sicil kaydının Silahsız Özel Güvenlik olmaya uygun olması,
  • Sağlık raporundan olumlu sonuç almak, (Silahsız Özel Güvenlik Olur Raporu)

gösterilebilir.

Silahsız Özel Güvenlik Kayıt Evrakları

Silahsız Özel Güvenlik olabilmek için alınması gereken eğitim ve girilecek sınav öncesi kayıt işlemlerinde ihtiyaç duyulan evraklar arasında;

  • 2 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  • 3 adet Biyometrik Fotoğraf,
  • 1 adet Diploma Fotokopisi veya Öğrenci Belgesi,
  • 1 adet İkametgah Belgesi, (E-Devletten alınan belgeler geçerlidir.)
  • Silahsız Özel Güvenlik Olur İbareli Sağlık Raporu,

belirtilebilir.

Bununla birlikte İzmir Özel Güvenlik Eğitimi konusunda 20 yılı aşkın süredir kursiyerlerine yardımcı olan kurumumuzun İzmir Çankaya’da bulunan merkezini kimliğiniz ile birlikte ziyaret etmeniz halinde ön kayıt işleminiz yapılarak size süreç hakkında detaylı bilgi verilecektir.

Silahsız Özel Güvenlik Nerelerde Çalışabilir

Son yılarda en popüler iş kollarından birisi haline gelen Özel Güvenlik günümüzde en fazla rağbet gören mesleklerin başında gösterilmektedir. Özellikle ülkemizde Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışılacak bina ve tesis sayısındaki artış bu mesleğe olan talebi hızla artırmıştır.

Bununla birlikte Silahsız Özel Güvenlik görevlilerinin Silahlı Özel Güvenlik görevlilerinden çok daha geniş bir çalışma alanına sahip olması bu alanda sertifika sahibi olan personellerin hızla istihdam edilmesini sağlamıştır.

Günümüzde Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışılabilecek yerler arasında;

  • Site ve Konutlar,
  • Hastaneler,
  • Eğitim Kurumları,
  • Havaalanları,
  • Üniversiteler,
  • Üretim Tesisleri,
  • Kamu Kurumları,
  • Fabrikalar,
  • Oteller,
  • Özel Şirketler,
  • Organize Sanayi Bölgeleri,
  • Alışveriş Merkezleri,
  • Konserler ve Etkinlikler,

belirtilebilir.

Yukarıda bir kısmını belirttiğimiz alanlarda Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi veya Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışacak personel ihtiyacı duyulmaktadır. Özel Güvenlik Eğitimini almış ve sınavını başarıyla tamamlayarak sertifika sahibi olmuş bireyler bu gibi pek çok alanda çalışma imkanına sahip olmaktadır.

Silahsız Özel Güvenlik Sınav Soruları

SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak kursiyerlerimize çıkabilecek ve çıkmış sınav soruları sunma konusunda ülkemizdeki en kapsamlı havuza sahip olduğumuzu belirtebiliriz. Sadece bizden eğitim alan kişiler değil Özel Güvenlik Olmak isteyen her birey web sitemizden online olarak yayınladığımız ve bir düzen içerisinde derlediğimiz sayfamızı ziyaret ederek geçtiğimiz yılların sorularına kolaylıkla ulaşabilir.

Silahsız Özel Güvenlik Puan Hesaplama

Silahsız Özel Güvenlik olmak için 100 saatlik eğitimi tamamlayan bireyleri yine 100 soruluk test şeklinde planlanmış bir sınav beklemektedir. Özel Güvenlik Sınavı olarak bilinen bu sürecin sonunda en az 60 puan alan kişiler başarılı sayılarak Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası sahibi olacaktır.

Silahsız Özel Güvenlik sınavında Puan Hesaplama prosedürünü her sorunun 1 puan sayıldığı bir sistem olarak belirtebiliriz. Başarılı sayılmak için 60 puan gerektiği göz önüne alınırsa sizden 100 soru içerisinde en az 60 doğru yanıt vermeniz beklendiği belirtilebilir.

Silahsız Özel Güvenlik Sağlık Raporu Veren Hastaneler

Silahsız Özel Güvenlik olmak isteyen kişilerden kayıt esnasında üzerinde “Silahsız Özel Güvenlik Olur” ibaresi bulunan, kişinin fiziksel ve psikolojik anlamda sağlıklı olduğunu ifade eden bir rapor talep edilmektedir. Bu raporun devlet hastanesinden alınması gerekmektedir.

Kursiyerlerimizin bizlere en sık ilettiği durumlardan birisi olan Silahsız Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nereden Alınır sorusunun yanıtını;

  • Üzerinde KBB, Ortopedi, Nöroloji, Psikiyatri ve Göz doktorlarının kaşesi, baş hekim onayı ve rapor üzerinde mutlaka “Silahsız Özel Güvenlik Olur” ibaresi yer alan sağlık raporu devlet hastanesinden alınmalıdır.

şeklinde verebiliriz.

Silahsız Özel Güvenlik Soruşturması Ne Kadar Sürer

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimini tamamlayan ve sonrasında girdiği sınavı başarıyla geçen bireyler Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı sahibi olmadan ve çalışmaya başlamadan önce resmi kurumlar tarafından gerçekleştirilen güvenlik soruşturmasından geçerler. Soruşturma süresi tam olarak bilinmese bile genellikle 1 ila 2 ay içinde tamamlanmaktadır.

Silahsız Özel Güvenlik Sınavı Ne Zaman

Silahsız Özel Güvenlik olmak isteyen bireyler eğitimlerini tamamladıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından belirlenen özel güvenlik sınav takvimi doğrultusunda sınava tabi tutulurlar.

Silahsız Özel Güvenlik olmak isteyen kişiler için resmi makamlar tarafından düzenlenen bu sınav 1 yıl içerisinde 6 kez yapılmaktadır. Sınav yerleri personellerimiz tarafından bildirilen kursiyerler sınavda başarılı olmaları halinde Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası almaya hak kazanmaktadır.

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi Kaç Saat

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi 100 saat süren ve 10 temel konu başlığı ile anlatılan bir içeriğe sahiptir. Bu eğitimi tamamladıktan sonra sınava girerek başarı sağlayan bireyler Silahsız Özel Güvenlik olarak çalışma imkanına sahip olurlar.

Silahsız Özel Güvenlik Dersleri

SARIZEYBEK Özel Güvenlik Kursu olarak İzmir’de bulunan merkezimizde 5188 Sayılı kanun ve uygulama yönetmeliğinin istediği niteliklere sahip, konusunda uzman personellerden oluşan eğitim kadromuz Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi kapsamında anlatılması gereken tüm bilgileri kursiyerlerimize büyük bir titizlikle aktarmaktadır.

Silahsız Özel Güvenlik Ders İçeriği ve konuların anlatıldığı süreleri;

  • Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları (20 Saat)
  • Güvenlik Tedbirleri (20 Saat)
  • Etkili İletişim (12 Saat)
  • Kalabalık Yönetimi (10 Saat)
  • Temel İlk Yardım (10 Saat)
  • Kişi Koruma (9 Saat)
  • Yangın Güvenliği ve Tabii Felaketlerde Müdahale Tarzı (8 Saat)
  • Güvenlik Sistemleri ve Cihazları (5 Saat)
  • Genel Kollukla İlişkiler (4 Saat)
  • Uyuşturucu Madde Bilgileri (2 Saat)

şeklinde belirtebiliriz.

Silahsız Özel Güvenlik olmak için öncelikle yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumlarından yaklaşık 2 hafta süren eğitim alınır. Eğitimini mevzuata uygun şekilde tamamlayan kişiler, özel güvenlik denetleme başkanlığı tarafından açıklanmış olan sınav takvimine uygun olarak sınava girerler. Sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar.

Sınav tarihinden yaklaşık 2 hafta sonra açıklanan sınav sonuçlarının ardından özel güvenlik eğitim kurumu tarafından hazırlanan sertifika bağlı bulunan İl’in Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne teslim edilir. İlgili Müdürlük tarafından onaylanan sertifika eğitim kurumunca eğitim almış kişilere teslim edilir.

Sertifikasını alan özel güvenlik görevlisi adayı sertifikasına ek olarak istenen diğer evrakları ile özel güvenlik kimlik kartı almak için özel güvenlik şube müdürlüğüne başvuruda bulunur. Özel Güvenlik Şube müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma neticesinde alt kısımda belirtilmiş olan kriterlere sahip kişilere özel güvenlik kimlik kartı verilir.

Özel güvenlik kimlik kartı almış birey resmi olarak özel güvenlik görevlisi olmuş olmakla beraber Türkiye'nin herhangi bir ilinde mevzuata uygun şekilde görev alabilir.
Silahsız Özel Güvenlik Sınavında en az 60 puan almak gerekir.
Silahsız Özel Güvenlik olmak için kişinin 18 yaşını doldurması ve 19 yaşından 1 gün de olsa alması gerekmektedir.
Evet... Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı sahibi olan bireyler hastane dahil birçok farklı alanda istihdam edilebilir.
Silahsız Özel Güvenlik Sınavı 100 sorudan oluşan ve test şeklinde yapılan bir sınavdır. Bu sınavda en az 60 soruyu doğru cevaplayan bireyler Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası sahibi olabilirler.
Evet... 5188 sayılı Özel güvenlik kanunu ve kanunun yürütülmesine için yönetmelik kapsamında mevzuat gereği derse devamlılık zorunlu arz etmektedir. Mazeretsiz %10 mazeretlide %30 devamsızlık hakkınız olsa da bu haklarınız her ders için ayrı değerlendirilmektedir.

Gerek mevzuat gereği devamsızlıktan kalmamanız gerekse sınavda başarılı olabilmeniz için derse devam etmeniz gerekmekte olup “Derse devam etmeseniz de olur, biz sizi idare ederiz” gibi yaklaşımda bulunan kurumlardan uzak durmanızı ciddi mağduriyet yaşamamanız adına önemle belirtmek isteriz.
Silahsız Özel Güvenlik olmak için Heyet Raporu / Sağlık Raporunun Devlet hastanelerinden alınması gerekmektedir. Alo 182 Hastane Randevu Sistemini kullanarak Devlet hastanesinden telefon ile veya internet üzerinden randevu alınabilmektedir.

Heyet/Kurul sağlık raporu veren her devlet hastanesinin raporu kabul edilmekte olup özel veya üniversite hastanelerinden alınan heyet sağlık raporları kabul edilmemektedir.
Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsa bile Devletin Şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suistimal, sahtecilik, hileli iflas ve bunun gibi yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymiş kişiler özel güvenlik görevlisi olamaz.
Hayır... Askerlik hizmetini tamamlamış olma şartı yoktur. Askerlik yapmamış olsanız bile Silahsız Özel Güvenlik Kursuna katılıp Sertifika ve Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı alabilirsiniz.
Evet... Körlük veya gece körlüğü olmamak şartı ile renk körü olanlar Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi olabilirler.

Hayır... Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi almak konusunda herhangi bir engel yaratmamaktadır. Ancak işe alım yapan firmaların bu konuda tercih ve kurum içi standartları olabilmektedir.
Silahsız Özel Güvenlik Sınavı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nca düzenlen ve Özel Güvenlik Şube Müdürlükleri tarafından organize edilen bir sınavdır. Bu sınav Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyenlerin katıldığı resmi bir sınavdır.
Özel güvenlik sınavına giriş yapabilmek için öncelikle gerekli evraklarınızı hazırlayarak Özel Güvenlik Eğitimi veren kurumumuza kayıt olmanız gerekmektedir.

Sabah ve akşam gruplarımızdan sizin için uygun olan eğitim grubumuza katılarak eğitimlerinizi tamamlamanızın ardından sınav takvimine uygun ilk sınava katılım sağlayabilirsiniz.
Özel güvenlik eğitimini tamamlayan kişilere toplamda 4 sınav hakkı tanınmaktadır. Eğitim alındıktan sonra gerçekleşen 4 sınavda da başarısız olunması ya da katılım sağlanmaması durumunda sınav hakkı dolmaktadır. Dört sınav hakkı dolmuş olan kişilerin tekrar sınava katılabilmesi için yeniden temel eğitim alması gerekmekte olup tekrar eğitim alan kişilere dört sınav hakkı daha tanınmaktadır.
Eğitimin tamamlanmasının ardından adaylarımız Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk Silahsız Özel Güvenlik Sınavına girmektedir.
Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi alan bir adayın toplam sınav süresi 120 dakikadır. Silahsız Özel Güvenlik sınavında sorulan soruların cevapları optik kağıda işaretlenir ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez.
Bu konudaki en önemli unsur konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen eğitimlerimize eksiksiz katılım sağlamanızdır. Ek olarak kurumumuz tarafından ücretsiz verilen eğitim kitabımızı tekrar ederek ve aşağıda linki bulunan, online sınavları yayınladığımız internet sayfalarımızda geçmiş dönem sınav sorularını online şekilde çözerek sınav başarınızı artırabilirsiniz.

Direkt Link : https://www.ozelguvenlikizmir.com/sinav-sorulari/
Sınav sonuçları genel olarak sınava girilen tarihten yaklaşık 2 hafta sonra Cuma günü açıklanmakta olup bazı dönemlerde 18 gün sonra da açıklanabilmektedir. Sınav sonuçlarının açıklandığı sayfaya alt kısımdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Direkt Link :https://onlineislemler.egm.gov.tr/ozelguvenlik/Sayfalar/sinavsonuc.aspx
Özel güvenlik eğitimi almak için istediğiniz ilde yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumuna başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak ÖGG kimlik müracaatı sadece nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğunuz ilde yapılabilmektedir.
5188 Sayılı kanun ve kanunun yürütülmesine ilişkin yönetmelik doğrultusunda çıkarılmış birleştirilmiş genelgeye istinaden Eğitim kurumlarının iş garantisi vermesi yasaklanmıştır.
Hayır... Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı olmadan Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak mümkün değildir. Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası almanızın ardından bağlı bulunan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne başvurarak Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartının çıkarılmış olması gerekmektedir.

Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı alabilmek için öncelikle yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumlarından yaklaşık 3-4 hafta süren eğitim alınması gerekmektedir. Eğitimini mevzuata uygun şekilde tamamlayan kişiler özel güvenlik denetleme başkanlığı tarafından belirlenen sınav takvimine uygun olarak sınava girerler. Sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar.

Sertifikasını alan Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi adayı sertifikasına ek olarak istenen diğer evrakları ile Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı almak için bağlı bulunan ilin Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunur. Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma neticesinde Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı çıkartılır.
İkamet edilen ilin emniyet müdürlüğü web sayfası üzerinden randevu alınmaktadır. Örnek olarak İzmir için linki tıklayabilirsiniz;

Direkt Link : https://onlineislemler.egm.gov.tr/izmir/Sayfalar/ozelguvenlikrandevu.aspx
TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapıp, ardından arama butonunun olduğu kısma “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçerek açılan sayfadaki yönergeleri izleyip sicil kaydını çıkartabilirsiniz.

Direkt Link : https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi
Karakol, Polis Merkezi ya da Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunularak Özel Güvenlik Kimlik Kartınızın kaybolduğuna dair “Kayıp Eşya Tutanağı” tutturulması ve resmi belgenin bir örneği ve kimlik kartı ücreti dekontu ile i̇kamet edilen ile özel güvenlik Şube müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekmektedir.

DİĞER EĞİTİMLERİMİZ

E-Bülten

Sarızeybek Eğitim Grubu bültenlerine ücretsiz abone olabilirsiniz!